Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la o importantă întâlnire româno-bulgară, la Silistra

Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la o importantă întâlnire româno-bulgară, la Silistra

Oraşul Silistra a găzduit ieri, 19 noiembrie, o importantă întâlnire de lucru româno-bulgară ce a avut drept scop stabilirea priorităţilor comune pentru următoarea perioadă de finanţare. Experienţa perioadei de finanţare, aflate încă în curs de desfăşurare, a demonstrat că proiectele ce vizează dezvoltarea regională au mare succes în faţa Comisiei Europene, iar programul România-Bulgaria 2007-2013 a adus în cele două state sute de milioane de euro. Pentru ca şi în următorul exerciţiu financiar să fie atrase fonduri europene de cele două state comunitare, autorităţile celor două state şi-au trimis reprezentanţii la această importantă întâlnire organizată sub egida preşedinţiei Bulgariei.
Au luat parte la acest eveniment, „Priorităţi comune ale Bulgariei şi României în perioada 2014-2020 – noi oportunităţi de dezvoltare”, primari ai oraşelor dunărene, reprezentanţi ai ministerelor de transport şi mediu, dar şi ai Comisiei Europene.
Întâlnirea a fost deschisă de preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, care a vorbit despre domeniile comune de interes, dar şi despre construirea unui nou pod peste Dunăre, Călărași – Silistra. Preşedintele bulgar a oferit drept exemplu de bună practică transfrontalieră, colaborarea dintre Ruse şi Giurgiu, felicitând cele două administraţii.
După discursurile unor invitaţi din administraţia centrală a celor două ţări, respectiv de la ministerele de Transport sau Mediu, dar şi de la Comisia Europeană, primarii oraşelor Silistra şi Călărași, Iulian Naidenov şi Daniel Drăgulin, au semnat un protocol de colaborare cu privire la realizarea acestui mare proiect de infrastructură – un nou pod peste Dunăre.
În cea de-a doua parte a întâlnirii, primarii invitaţi şi-au prezentat oraşele, şi-au expus ideile de proiecte şi au vorbit despre disponibilitatea de colaborare. Şi primarul Nicolae Barbu a fost unul dintre vorbitori, acesta prezentând un proiect destinat zonei balcanice, respectiv crearea unui Forum Balcanic, marşând pe ideea că zona are nevoie de proiecte de recreere şi timp liber, dincolo de cele economice, expuse de primarul Plamen Stoilov, pentru întreaga Euroregiune Ruse-Giurgiu.
Întâlnirea a reprezentat cu adevărat un bun prilej de stabilire a planului de lucru pentru următoarea perioadă de finanţare, dintre autorităţile române şi bulgare, de o parte şi de alta a Dunării.

Ultima modificare: 20.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Lucrări ale S.C. Apa Service S.A. propuse a se efectua în data de 19.11.2013

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.